ghid pentru o viaţă împlinită

Macaroane cu crema de branza, mazare si morcovi

O reteta excelenta de macaroane cu branza, mazare si morcovi.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru macaroane cu crema de branza, mazare si morcovi:

  • 300 gr. paste melcisiori
  • 200 gr. mazare boabe
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • branza proaspata de capra – 1 lingura zice reteta. Eu una nu dau cantitati, stiu ca am pus mai mult, cred ca vreo trei linguri (nu stiu exacct pentru ca am razuit deasupra si am apreciat din ochi cantitatea); e drept ca n-am pus parmezan. Si nici branza de capra, n-a fost de capra ci am folosit telemea grasa de vaca – de aceea aveam in frigider. Principal e ca branza respectiva sa se intinda ca sa aiba un final apetisant.
  • 1 lingura de parmezan
  • 1 lingura de unt si trei linguri ulei de masline
  • supa de legume – un litru zice in reteta, mie mi s-a parut mult, aveam congelata niste supa de pui (vreo 200 ml) si am pus-o pe aceea si a fost foarte bine. Oricum daca aveti nevoie de mai mult lichid, mai puteti adauga apa in cel mai rau caz. Nu e o problema. Oricum la final n-aveti nevoie decat foarte putina supa, ceva mai putina decat incape intr-o ceasca de expresso scurt, lichid de care avem nevoie pentru sosul final.
  • sare, piper

Ce-am mai adaugat eu si nu scria in reteta: o lingura de pasta de ardei, nu strica si alte legume (ciuperci, rosii, broccoli etc. etc.), in functie de preferinte si sezon, totusi potriviti cantitatile sa fie cat de cat egala cantitatea de paste si legume.

Punem la fiert apa pentru macaroane, cand da in clocot, adaugam sarea si pastele melcisori.
Cat fierb macaroanele, tocam marunt ceapa, morcovii si le punem la calit intr-o craticioara in care am infierbantat, in prealabil, uleiul; n-am vrut sa le prajesc ci doar sa dau gustul, asa ca am apelat la un truc invatat de la soacra: am picurat si nitica (dor putina) apa in uleiul fierbinte. Asa legumele se vor cali, vor avea gust de prajit dar vor fi, de fapt, mai mult fierte. Punem sare, piper, adaugam si supa dupa care punem si mazarea. Le-am lasat sa fiarba impreuna pana au fost gata iar supa s-a cam evaporat, ramanand doar putina (totusi fiti cu ochii pe ele sa nu se arda).

macaroane cu branza, mazare si morcovi

Cititi mai multe retete pe casutalaurei.blogspot.com

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Macaroane cu crema de branza, mazare si morcovi.