ghid pentru o viaţă împlinită

Supa crema de cartofi cu rosii si crutoane

Am preparat si degustat o supa foarte cremoasa, asezonata cu putin ulei de masline, oregano, piper si busuioc, exact ca la mama ei acasa!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa crema de cartofi cu rosii si crutoane:

  • 4-5 morcovi mari
  • 3 ardei grasi, divers colorati
  • 5 cartofi mari
  • 2 cepe mari
  • 400 ml suc de rosii
  • Legumele de mai sus constituie baza, pt un gust mai bogat, in functie de preferinte/ buget/ sezon se pot adauga si altele( telina, mazare, praz, etc)
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc
  • ulei de masline

Pentru crutoane:

  • o paine veche de o zi
  • sare, boia dulce, praf de usturoi
  • ulei de masline

Mod de preparare supa crema de cartofi cu rosii si crutoane:

Se curata legumele, se taie in bucati potrivite si se fierb in 5 litri de apa, usor sarata. Cand s-au inmuiat suficient, se scot din zeama cu o paleta si se paseaza in blender sau se dau prin sita cu gauri foarte mici. Piureul trebuie sa fie foarte fin.

Se subtiaza cu zeama in care au fiert legumele si cu sucul de rosii. Consistenta trebuie sa fie potrivita. Se mai lasa sa dea in cateva clocote, se potriveste de gust cu 2 linguri ulei de masline si condimentele.

Se serveste fierbinte cu smantana si crutoane.

Crutoanele:

Se taie painea cubulete, se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se stropesc cubuletele cu ulei de masline si se potrivesc de gust cu un praf de sare si celelalte condimente.

Se introduce tava in cuptorul fierbinte pana cand se rumenesc frumos.

supa crema de cartofi cu rosii si crutoane

Aceasta reteta a fost oferita de blogul poetagurmanda.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa crema de cartofi cu rosii si crutoane.