6 Decembrie 2012 publicat în Retete culinare 10 share-uri

Este o reteta de post numai buna pentru aceasta perioada duhovniceasca in care ne aflam si este foarte versatila la gust in functie de ce condimente ne gandim sa adaugam.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru arpacas cu ciuperci si sos de rosii:

  • arpacas – circa 50 gr de portie. Eu sinceram luat o punga de 200 grame de la congelator si ne-a fost suficienta pentru patru portii generoase.
  • ciuperci – 8 – 10 ciuperci mari taiate marunt
  • o ceapa curatata si taiata cat mai marunt
  • 150 ml supa concentrata de legume – si din aceea am in pungute la congelator, si de legume si de pui. E mai sanatos decat varianta concentratului din comert.
  • o lingura de smantana vegetala
  • o lingurita de verdeata uscata – reteta scria patrunjel, eu am preferat mararul, mi se pare ca merge mai bine la ciuperci
  • ulei
  • sare, piper
  • alte condimente dupa gust: la reteta de fata am folosit usturoi uscat si maruntit (am gasit unul delicios la un magazin naturist) si un sfert de lingura de scortisoara pentru un iz usor mediteranean. Aici totul e in domeniul propriului gust preferat.

Pentru sos: suc de rosii, o lingurita de ulei, putin zahar, sare, piper (dupa gust), eventual busuioc

Mod de preparare arpacas cu ciuperci si sos de rosii:

Daca nu avem arpacasul gata fiert (cum a fost in cazul meu), atunci musai sa-l punem la inmuiat cu o zi inainte in apa. A doua zi, il spalam bine si e gata de a fi folosit.
In wok (sau orice alta cratita), pune o lingura de ulei, dupa ce se incinge, adaugam ceapa si ciupercile, am mai pus nitel ardei dulce uscat, verdeata taiata marunt, lasam sa se inabuse putin, apoi punem si arpacasul, mestecam si turnam deasupra supa de legume si lasam sa fiarba o jumatate de ora la foc mic.029
Verificam daca arpacasul e fiert (stim ca e as cand il vedem "inflorind" ca un mini popcorn ce nu-si mai incape in....coaja), adaugam si smantana, potrivim la gust cu sare, piper.
030
Facem si sosul: incalzim sosul de rosii intr-o craticioara cu ulei, adaugam zaharul, sarea, celelalte condimente (scortisoara, pudra de usturoi), lungim putin sosul cu o lingura - doua de apa. Cand a dat in fiert, am turnat peste arpacasul cu ciuperci, le-am amestecat si am gustat de mai e nevoie sa le potrivim la gust si....e gata!!!!

Mai multe retete interesante pe blogul casutalaurei.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri