Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pui la ceaun:
Asadar, pentru doua portii am pregatit 4 pulpe inferioare de pui, sarate si piperate, pe care le-am pus cu ulei la prajit in ceaun, pe foc potrivit, adaugand si alte condimente: coriandru, chimen, cimbru, boia dulce. Dupa ce au prins a se rumeni, am adaugat ceapa taiata pestisori si niste sunca afumata si am pus capacul pe ceaun. Dupa vreo 10 minute, am adaugat cateva ciuperci champignon intregi si am turnat 100 ml de tuica (frunte de comina inseamna tescovina dublu distilata) si vinul alb, am dat focul la mic si am lasat sa fiarba inabusit trei sferturi de ora. Dupa aceea am adaugat 2 linguri de smantana si am mai lasat sa fiarba inca 15 minute, amestecand din cand in cand. La urma am presarat condiment cu piper si usturoi (este preferabil usturoiul proaspat, dar ramasesem fara) si am inchis focul.
Desi initial nu speram sa iasa cine stie ce, acest fel de mancare a iesit foarte, foarte gustos. Am mancat cu piure de cartofi si cu salata verde. Este o reteta pe care o recomand oricui!
O reteta recomandata de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie