ghid pentru o viaţă împlinită

Salata de ardei copti

O salata usor de preparat si foarte gustoasa.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesa pentru salata de ardei copti:

Ardeii sau gogsarii se pun la copt, fiecare dupa ce metoda prefera. Noi am incercat pe parcursul timpului fel de fel de metode de copt, si am sa le listez in continuare:
- metoda folosita de noi cel mai des este cea a coacerii pe aragaz, pe o bucata mare de tabla care acopera cam tot aragazul. Avantaj: se pot pune multi ardei deodata. Dezavantajul: nu este.
- a doua metoda, este o varianta a primeia: coacerea direct pe flacara de aragaz. Avantaj: gustul mai bun. Dezavantaj: trebuie supravegheati indeaproape si nu puteti pune mai mult de 2-3 ardei pe fiecare flacara mare.
- a treia metoda, coacerea in cuptor. Avantaj: se pot coace mai multi odata si nici nu este nevoie de multa supraveghere. Dezavantaj: gustul este amarui.
- a patra si cea mai buna metoda, coacerea direct pe jar. Gustul e perfect, dar marele dezavantaj e ca nu prea mai poti face foc si jar in ziua de azi decat la casa. La bloc, chiar daca ai curte in spatele blocului, fac vecinii galagie ca le intra fumul in apartament. Corect, la urma urmei.

Dupa ce decojim ardeii, ii spalam bine, sa nu ramana seminte si nici coji, apoi dam sare, ulei si otet si servim.

salata de ardei copti

O reteta oferita de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Salata de ardei copti.