ghid pentru o viaţă împlinită

Peste picant cu aroma de usturoi

Incercand o incursiune in atmosfera idilica, ma indepartez, macar mental de incarcatura urbana, renunt la covrigi si pateuri cu branza si retraiesc intens experienta de altadata. Ma imbat cu mirosul de coaja de paine gata scoasa din cuptor (rupta direct din tava de cuptor) si realizez ca am avut o copilarie bogata in experiente si simtaminte.

Asta se intampla atunci cand nu stiu ce sa gatesc si mai caut in arsenalul bunicii. Lasand povestile in “ograda” cu amintiri, revin la realitate, inghit in sec si incerc sa distrug disonanta cognitiva – asta ca sa nu ma dau de gol ca sunt o gourmanda fara cusur si sunt gata sa ma infig si in placinta cu dovleac si in puiul la ceaun.

Ma opresc totusi, la ce-mi provoaca cea mai mare pofta si va impartasesc si voua experienta de a gati Peste picant cu aroma de usturoi.

Ai nevoie de:

  • 4 pesti potriviti
  • 4 catei de usturoi
  • 2 ardei iuti
  • Otet

Si pentru ca nu doar gustul si actul mancarii in sine conteaza, incearca sa-ti creezi propria poveste cu ustensile adecvate:

  • furculita cu trei “picioare”,
  • mojar usturoi,
  • platou peste cu un compartiment.

Pestii curatati de solzi si intestine, spalati si bine zvantati, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, apoi se asaza intr-o forma termorezistenta si se pun la cuptor pentru 15-20 de minute. Separat, cateii de usturoi se curata si se piseaza in mojar si ardeii iuti se taie felii subtiri, se rumenesc in ulei incins si se sting cu otet. Cand sosul este gata, se scoate din cuptor, se toarna sosul de usturoi cu ardei peste.

peste picant

Asaza-l pe platoul de peste si serveste-l imediat cu vin alb.

Poti cumpara produsele descrise de pe site-ul www.mbq.ro

Pofta buna la bucate!

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Peste picant cu aroma de usturoi.