21 Mai 2012 publicat în Retete culinare 12 share-uri

Chili con carne, desi este considerata o mancare traditional mexicana, originalitatea ei este disputata si de spanioli, amerindieni si chiar de chinezi. Texanii o considera mancarea lor traditionala. Oriunde ar fi radacinile acestui preparat, este o mancare delicioasa, care merita pregatita.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chili con carne:

  • 600 gr. carne tocata amestec, de buna calitate
  • 500 gr. fasole rosie fiarta, la conserva
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei usturoi
  • 2 rosii
  • 1 cutie cu rosii cuburi
  • 2 ardei rosii kapia
  • 1 ardei gras galben
  • 2 ardei iuti
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita paprika dulce
  • 1 lingurita paprika iute
  • 1 lingurita sare 2 foi de dafin

Mod de preparare chili con carne:

Pentru inceput spalam si taiem cuburi ardeii, rosiile, ceapa. Usturoiul se taie foarte marunt. Incingem 4 linguri cu ulei de masline si punem carnea la calit pentru 5 minute, apoi adaugam ceapa, usturoiul si lasam sa se inmoaie. Urmeaza condimentele, le inabusim 2 minute si adaugam rosiile crude, ardeii, rosiile din conserva si fasolea .

Lasam sa clocoteasca, la foc mic, pana se formeaza un sos gros.
Este o mancare delicioasa si am servit-o cu pita .

Optional puteti adauga, la mancare, naut sau porumb din conserva !

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri