Drob de miel

O reteta care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste - drob de miel.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru drob de miel:

  • 1 kg maruntaie de miel
  • 5-6 oua
  • 3 cepe mari
  • o legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de asmatui
  • 3-4 felii de paine inmuiate in lapte
  • piper
  • sare
  • 5 oua fierte
  • prapur
  • ulei

Mod de preparare drob de miel:

Ceapa se curata, se spala se taie marunt si se caleste in ulei cu capacul pus. In poza cantitatea este pentru doua portii.

Maruntaiele fierte in prealabil se dau prin masina de tocat.

Se taie verdeata marunt: marar, patrunjel, asmatui.

preparare drob de miel

Se pun cateva felii de paine la muiat in lapte, apoi se amesteca tocatura cu ceapa calita, painea muiata si data prin masina si cu verdeata, apoi cu ouale intregi, sarea si piperul. Trebuie sa iasa un amestec moale, care sa curga ca un aluat gros, iar daca amestecul nu e destul de moale, atunci adaugati putina apa sau vin alb.

O tava de cozonac se unge bine cu ulei si se tapeteaza cu prapurul. Daca nu aveti, puneti hartie de copt.

Amestecul se toarna in tava si apoi se pun 5 oua fierte in mijlocul compozitiei, pentru decor. Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 45-50 de minute.

preparare drob de miel

Cand este gata, se lasa putin la racit in tava, apoi se scoate pe un fund din lemn. Se aseaza pe platou si se orneaza dupa dorinta.

drob de miel

Caietul cu retete va recomanda si alte retete delicioase!

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Drob de miel.