16 Martie 2012 publicat în Retete culinare 14 share-uri

O reteta de chiftele din conopida ce pot fi consumate atat de cei care tin post, dar si de cei care nu consuma carne.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chiftele din conopida:

  • 1 conopida mica cruda
  • zeama de la jumate lamaie
  • 6 Lg seminte in inmuiate timp de 2h
  • 2 Lg fulgi drojdie*
  • sare dupa gust
  • 2 Lg ulei
  • 2 cani faina nuca macinata sau din migdale pentru final

Mod de preparare chiftele din conopida:

* Atentie, fulgii de drojdie, nu sunt acele granule gasite la pliculete pentru cresterea aluatului. Sunt chiar fulgi precum cei de cartofi, de drojdie inactivata.

Primele 5 ingrediente se amesteca si se lasa pentru 5 minute sa se patrunda. Vara compozitia aceasta va fi mai lichida, din cauza ca toate sunt mai bine hidratate decat iarna. Compozitia se va lasa la scurs intr-o sita emailata sau se va stoarce cu mana. Daca tot nu s-a mai inchegat, atunci se va mai adauga 1-2 cani faina de migdale/nuci sau faina din seminte de floarea soarelui. Se formeaza chiftelele dupa care se dau prin faina de nuca.

Pentru retete culinare raw vegan vizionati episoadele ce apartin show-ului Ligia’s Kitchen.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri