ghid pentru o viaţă împlinită

Bulz de balmos cu branzica de capra si jumari de kaizer

O reteta traditional romaneasc preparata din mamaliga, branzica de capra si kaizer.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru bulz de balmos cu branzica de capra si jumari de kaizer:

  • 1 l de apa
  • 500-600 gr malai grisat
  • un varf de lingurita de sare
  • 100 gr unt
  • 300 ml jintuiala (sau iaurt/lapte acru de oaie/capra/bivolita)
  • 300 gr branzica de capra
  • 300 gr kaizer sau slanina afumata cu carne

Mod de preparare bulz de balmos cu branzica de capra si jumari de kaizer:

1. Puneti apa cu sare la fiert si cand clocoteste adaugati malaiul dintr-o data; acoperiti si lasati sa fiarba apoi dupa ce s-a patruns, cu un facalet amestecati iute pe foc mic pana cand iese o pasta de malai cremoasa si fina;
2. Adaugati, untul, jintuiala sau iaurtul/laptele acru de oaie/capra ori bivolita (gustul nu va fi la fel in lipsa jintuielii insa se poate face reteta si cu acesti inlocuitori); mai fierbeti pana cand obtineti o mamaliga consistenta pe care sa o puteti modela cu mana; lasati sa se raceasca; mai puteti adauga faina de malai in cazul in care simtiti ca mamaliga obtinuta este prea moale si iar faina prea putina pentru a inchega balmosul;
3. Pana cand mamaliga se raceste, prajiti kaizerul, scurteti-l de grasime si amestecati-l cu branza in care adaugati mirodenii: cimbru, marar, cateva seminte de chimion (dupa gust); piper si putina sare;
4. Modelati cu mana bile de mamaliga, faceti o gropita in mamaliga si puneti o lingura de branza cu kaizer, "inchideti bila" de mamaliga si asezati bilele de mamaliga intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ori folie de aluminiu;
5. Optional: tesiti bilele de mamaliga si spargeti in fiecare un ou peste care puneti un cubulet de unt si condimente si dati la cuptor pana cand oul este facut.

bulz de balmos cu branzica de capra si jumari de kaizer

O reteta recomandata de blogul klausburger.blogspot.com

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Bulz de balmos cu branzica de capra si jumari de kaizer.


Discutii despre Bulz de balmos cu branzica de capra si jumari de kaizer

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.