Ingrediente varza cu costita afumata:
- 1 varza mai mare
- 350 g costita afumata
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei gras rosu
- 3 rosii
- 1 lingura bulion
- 4-5 linguri ulei
- boia
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare varza cu costita afumata:
Se curata varza, se spala si se toaca fideluta. Se presara cu sare si se strange cu mainile, pentru a se inmuia. Se incinge uleiul si se calesc, ceapa tocata marunt, costita taiata in bucati potrivite, morcovul ras si ardeiul gras, taiat cuburi mici. Se adauga varza si se acopera cu apa fierbinte. Se lasa sa fiarba aproximativ o ora, pana ce apa scade. Se pun apoi, rosiile decojite si date pe razatoare, bulionul si dupa gust: sare, piper, cimbru, boia. Se amesteca si se da vasul la cuptor, pentru inca 25-30 minute. Se serveste calda cu ardei iute alaturi.
Mai multe retete interesante puteti descoperi de pe blogul truedelights.wordpress.com
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă