Frigarui cu ciuperci, chorizo si unt cu usturoi verde
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru frigarui cu ciuperci, chorizo si unt:
ciupercute
chorizo
ardei gras rosu
(optional - parmezan)
un pachet de unt
1 fir de usturoi verde, cu capatana mai dezvoltata
Mod de preparare frigarui cu ciuperci, chorizo si unt cu usturoi verde:
Am inceput cu untul. Untul usor incalzit (nu topit, dar cat mai moale) l-am dat in robotul de bucatarie cu usturoiul, pana s-a format o pasta cat mai omogena. Am pus amestecul intr-un recipient de sticla si l-am bagat la frigider, sa se raceasca repede.
Apoi am pregatit frigaruile insirand pe rand ciupercutele cu ardeiul si chorizo. Cum mi-au ramas cateva ciupercute mai mari, le-am umplut cu chorizo taiat cubulete si am presarat putin parmezan.
Chorizo pe care l-am avut eu era extra-iute, asa ca nu am abuzat de el. Daca voi folositi unul mai putin iute, puteti adauga mai mult decat vedeti la mine in poze.
Am pus frigaruile pe placa de fonta a gratarului,am acoperit cu o temperatura de aproximativ 150 grade si le-am lasat acolo cam 20-30 de minute.
Le-am servit cu untul aromat cu usturoi si a fost un pranz absolut delicios. Uneori cred ca cele mai bune mese sunt cele improvizate in graba.