Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru frigarui de pasare si de porc:
Carne de pasare - piept, carne de porc mai grasa, rosie, castravete, ceapa, sare, piper, sos de usturoi.
Mod de preparare frigarui de pasare si de porc:
Am taiat ingredientele in bucati potrivite, le-am dat sare si piper, le-am infipt in tepuse de bambus, carnea de pasare intre doua bucati de carne de porc, iar pe langa acestea bucatile de rosie, ceapa si castravete. Cel mai greu a fost cu ceapa, care nici nu a stat, in timpul frigerii, pe tepuse.
Am pus la gratar si dupa vreo 20 de minute am luat tepusele de pe foc si le-am pus pe o farfurie, alaturi de legumele care au mai cazut in timpul frigerii si de niste sos de usturoi.
Ce am invatat de la frigaruile mele facute pt prima oara: ca trebuia sa pun bucatelele de carne si de legume mai mici si nu foarte strans presate.
Carnea de porc a iesit tarisoara - oricum, dupa mine tot la pisici ajungea :) - dar pieptul de pasare a fost extrem de fraged, pus intre doua bucati de sunculita!
O reteta recomandata de blogul retete-vechi-si-noi.blogspot.ro