Macrou cu legume, o reteta delicioasa pentru un pranz sau o cina usoara!!!

Macrou cu legume, o mancare usoara si consistenta!

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru macrou cu legume:

  • 3 bucati macrou
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe rosii
  • 1 morcov
  • 1 borcan rosii in bulion
  • 2 pahare vin
  • 1 pahar ulei de masline
  • busuioc proaspat
  • cimbru
  • salvie
  • sare
  • piper

Mod de preparare macrou cu legume:

Pestele se curata si se apala bine. Legumele se curata si se toaca fideluta. Se ia o tava incapatoare, se stropeste cu ulei si se aseaza un pat de ceapa tocata. Peste ceapa se pun pestii care au fost presarati cu mirodenii si deasupra se aseaza restul legumelor lasand insa capul pestelui descoperit pentru a nu se speria prea tare. Se presara restul de condimente, se adauga 2 pahare de apa si se da la cuptor. Cand legumele sunt aproape gata, se adauga rosiile in bulion tocate marunt, vinul si se baga din nou la cuptor pana cand este gata. Se serveste presarat cu verdeata si insotit de lamaie, mamaliguta calda si un pahar de vin. Chiar daca la peste se foloseste in general vinul alb, aceasta combinatie mi-a parut mai gustoasa langa un pahar de vin rosu.

O reteta propusa de: dariamaria Mihaela Dumitrana (mykyduta)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Macrou cu legume.