Macrou cu legume, o mancare usoara si consistenta!
Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru macrou cu legume:
- 3 bucati macrou
- 2 ardei grasi
- 2 cepe rosii
- 1 morcov
- 1 borcan rosii in bulion
- 2 pahare vin
- 1 pahar ulei de masline
- busuioc proaspat
- cimbru
- salvie
- sare
- piper
Mod de preparare macrou cu legume:
Pestele se curata si se apala bine. Legumele se curata si se toaca fideluta. Se ia o tava incapatoare, se stropeste cu ulei si se aseaza un pat de ceapa tocata. Peste ceapa se pun pestii care au fost presarati cu mirodenii si deasupra se aseaza restul legumelor lasand insa capul pestelui descoperit pentru a nu se speria prea tare. Se presara restul de condimente, se adauga 2 pahare de apa si se da la cuptor. Cand legumele sunt aproape gata, se adauga rosiile in bulion tocate marunt, vinul si se baga din nou la cuptor pana cand este gata. Se serveste presarat cu verdeata si insotit de lamaie, mamaliguta calda si un pahar de vin. Chiar daca la peste se foloseste in general vinul alb, aceasta combinatie mi-a parut mai gustoasa langa un pahar de vin rosu.
O reteta propusa de: dariamaria Mihaela Dumitrana (mykyduta)
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor
Cei 6 supereroi: Poveștile celor șase copii care au învins, chiar și la 540 de grame de viață. Aparatura medicală de ultimă generație îi ajută pe prematuri să meargă acasă