Macrou cu legume, o mancare usoara si consistenta!
Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru macrou cu legume:
- 3 bucati macrou
- 2 ardei grasi
- 2 cepe rosii
- 1 morcov
- 1 borcan rosii in bulion
- 2 pahare vin
- 1 pahar ulei de masline
- busuioc proaspat
- cimbru
- salvie
- sare
- piper
Mod de preparare macrou cu legume:
Pestele se curata si se apala bine. Legumele se curata si se toaca fideluta. Se ia o tava incapatoare, se stropeste cu ulei si se aseaza un pat de ceapa tocata. Peste ceapa se pun pestii care au fost presarati cu mirodenii si deasupra se aseaza restul legumelor lasand insa capul pestelui descoperit pentru a nu se speria prea tare. Se presara restul de condimente, se adauga 2 pahare de apa si se da la cuptor. Cand legumele sunt aproape gata, se adauga rosiile in bulion tocate marunt, vinul si se baga din nou la cuptor pana cand este gata. Se serveste presarat cu verdeata si insotit de lamaie, mamaliguta calda si un pahar de vin. Chiar daca la peste se foloseste in general vinul alb, aceasta combinatie mi-a parut mai gustoasa langa un pahar de vin rosu.
O reteta propusa de: dariamaria Mihaela Dumitrana (mykyduta)
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana