Iata o reteta de supa vieneza de cartofi sanatoasa si foarte nutritiva!

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 1 fir de praz
  • 3 morcovi
  • 100 g telina
  • 2 cepe
  • 50 g unt
  • 250 g ciuperci
  • 125 g smantana
  • 1 l supa de legume
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura tarhon
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cartofii si legumele se curata, se spala si se taie in cubulete. Intr-o oala, se caleste ceapa in putin unt, apoi se adauga legumele si 2/3 din cartofi, mai putin ciupercile. Se toarna supa de legume si se lasa sa fiarba pana cand legumele sunt bine fierte. Dupa ce a fiert totul, indepartati oala de pe foc si strecurati supa. Pasati legumele intr-un blender sau cu o lingura de lemn. Restul cartofilor se fierb separat, in apa cu sare. Ciupercile se calesc in unt. Se adauga cartofii si ciupercile peste supa-crema. Se adauga smantana, sare si piper, se mai lasa cateva minute, dupa care se adauga tarhonul si se stinge focul.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa vieneza de cartofi.