Iata o reteta de supa vieneza de cartofi sanatoasa si foarte nutritiva!

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 1 fir de praz
  • 3 morcovi
  • 100 g telina
  • 2 cepe
  • 50 g unt
  • 250 g ciuperci
  • 125 g smantana
  • 1 l supa de legume
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura tarhon
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cartofii si legumele se curata, se spala si se taie in cubulete. Intr-o oala, se caleste ceapa in putin unt, apoi se adauga legumele si 2/3 din cartofi, mai putin ciupercile. Se toarna supa de legume si se lasa sa fiarba pana cand legumele sunt bine fierte. Dupa ce a fiert totul, indepartati oala de pe foc si strecurati supa. Pasati legumele intr-un blender sau cu o lingura de lemn. Restul cartofilor se fierb separat, in apa cu sare. Ciupercile se calesc in unt. Se adauga cartofii si ciupercile peste supa-crema. Se adauga smantana, sare si piper, se mai lasa cateva minute, dupa care se adauga tarhonul si se stinge focul.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri