Iata o reteta de tort din legume ce merita incercata.

Timp de preparare: 50 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 4 linguri unt topit
  • 2 dovlecei
  • 1 morcov mare
  • 2 cartofi
  • 1/3 pahar faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 2oua

Pentru umplutura:

  • 200 g mozzarella
  • 3 rosii
  • 100 g fasole verde
  • ulei
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingura marar taiat marunt
  • sare
  • piper
  • 1 lingura faina
  • 1 oua
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 pahar lapte

Mod de preparare:

Am pregatit o forma de copt cu diametrul de 24 cm. Cuptorul se incalzeste la 180 de grade. Se unge forma de copt cu unt si se presara cu pesmet. Pentru blatul din legume procedam asa: dam toate legumele prin razatoare, adaugam faina, untul topit, sare, 2 oua batute si omogenizam. Asezam compozitia in forma de copt in strat uniform, imbracand bine peretii formei de copt. Dam la cuptor 20-30 de minute. Pregatim umplutura: fierbem fasolea verde, o scurgem de zeama. Rosiile le taiem felii si le calim in ulei, adaugam fasolea, busuiocul, mararul taiat marunt, usutroiul pisat, sare si piper. Peste blatul din legume adaugam mozzarella data prin razatoare, apoi rosiile calite. Oul ramas il mixam cu lapte, faina si il adaugam peste stratul de rosii. Se mai coace la 180 de grade, inca 30 de minute.

O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)

Aceasta reteta participa la concursul Gateste Dellycios, iar noi te premiem! Click aici pentru a participa si tu!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tort din legume.