ghid pentru o viaţă împlinită

Nuga de casa

Un desert savuros, preparat in casa.

Timp de preparare: 40 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 400 g alune crude
  • 250 g zahar
  • 150 g miere de albine
  • 1 1/2 lingura glucoza
  • 2 albusuri
  • 125 ml apa
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • Vafe sau foi de napolitane

Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul, se pun alunele si se lasa 8 minute la 200 de grade. Cand s-au prajit alunele se inchide cuptorul dar pe ele le lasam acolo pt a ramane calde. Pregatim siropul. Se amesteca mierea, zaharul, glucoza, se pune apa,s e amesteca si se aduce la fierbere. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.
Cand siropul este fiert se toarna peste albusuri si se mixeaza. Mixam 10 minute, apoi se adauga vanilie. Adaugam alunele fara coaja(coaja a fost scoasa inainte de a le pune in compozitia noastra) si amestecam.Foile de napolitane sau de vafe se intind intr-o tava, se rastoarna compozitia peste ele apoi se acopera tot cu napolitane sau vafe. Se lasa sa stea peste noapte. Pofta buna!

O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)

Aceasta reteta participa la concursul Gateste Dellycios, iar noi te premiem! Click aici pentru a participa si tu!

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Nuga de casa.