Ingrediente necesare pentru salata de vinete:
- 5 vinete (aprox 1,5 kg )
- 1 ceapa mare rosie
- sare
- piper
- 200 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare salata de vinete de vara:
Spalam bine vinetele, le stergem cu un prosop si le gaurim pe ici colo cu o scobitoare.
Asezam vinetele in tava pe hartie de copt, le acoperim cu folie de Al si le dam la cuptor la 180 de grade timp de o ora si jumatate. La jumatatea timpului le intoarcem de pe o parte pe alta. Le scoatem din tava intr-un bol si le lasam 20 min sa sa raceasca si sa se scurga putin de apa. Curatam fiecare vanata in parte si o tocam cu tocatorul de vinete.
Ceapa curatata si taiata marunt o amestecam cu vinetele tocate adaugand sare si piper dupa gust. Treptat adaugam uleiul amestecand zdravan cu o lingura de lemn pana se deschid la culoare si devin pufoase.
Servim cu paine proaspata si cu rosii!
O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro