Ingrediente necesare pentru salata chinezeasca de castraveti:
- 4-6 castraveti
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
- 2 lingurite sos de soia
- 1 lingurita ulei de susan
- 2 lingurite vin de orez
Mod de preparare salata chinezeasca de castraveti:
Castravetii se taie pe jumatate, in lungime cu o lingurita se scobesc miezul si semintele (mi-a parut rau sa scobesc bunatate de castraveti, dar asa zice reteta, motivul ar fi faptul ca semintele si miezul vor lasa ulterior apa in salata si vor dilua sosul format). Intr-un castron mai mare se pune sarea, apoi se pun peste ea 5 cuburi de gheata si se umple restul castronului cu apa. Se pun castravetii taiati in aceasta apa cu sare si se lasa 20 de minute. Intre timp se formeaza sosul: intr-un castron se adauga zaharul, sosul de soia, vinul de orez si uleiul de susan, se amesteca bine. Se scot castravetii din apa, se scurg bine de apa si se amesteca cu sosul format mai devreme, se mai lasa la frigider 20 de minute, se pun intr-un bol pentru servit si....si cam atat. Ardeiul iute de care aminteam mai sus, se taie in bucatele mici si se presara deasupra castravetilor, da culoare salatei si bucura ochiul, papilele le vor bucura (sau nu!:) numai daca il consumati.
Este foarte racoritoare si gustoasa.
Aceasta reteta este recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro