Budinca de orez – un desert savurat de intreaga familie

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1 l lapte
  • 250 gr orez
  • 3- 4
  • 3 lingurite scortisoara
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 4 oua
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar vanilat

Mod de preparare:

1. Pentru inceput, am pus laptele pe foc, iar in momentul cand a inceput sa fiarba, punem si orezul trecut prin cateva ape. Asa lasam sa fiarba, la un foc mic pentru aproximativ 15- 20 min, amestecand periodic, pentru a nu se prinde de vas. La final, punem 3- linguri de zahar, dupa cum doriti sa fie de dulce si esenta de vanilie. La final, adaugam si untul, lasandu-l sa se topeasca.
2. In acest timp, curatam merele si le dam prin razatoare. Intr-o cratita, punem merele cu scortisoara si 2 linguri de zahar. Adaugam cateva linguri de apa pentru a se putea cali in liniste, si lasam totul pentru 10 min. la un foc mic.
3. Punem compozitia de mere in orezul fiert si amestecam , dar nu foarte bine.Galbenusurile se separa de albusuri si se incorporeaza in compozitie. Batem bine albusurile si le punem si pe acestea, mestecand usor cu miscari circulare si line.
4. Intr-o tigaie, sau vasul ce va fi folosit pentru budinca a se coace in cuptor, il punem pe aragaz, si punem 2 linguri de zahar la topit. In momentul, cand acesta s-a topit, tapetam fundul vasului, cat si peretii cu zaharul caramelizat, iar ce ramane in plus se scurge, doarece la fierbere, acesta poate arde si da un gust rau budincii. Imediat, dupa aceasta procedura punem si toata compozitia de lapte cu orez, dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pana se rumeneste budinca.
5. Cand budinca de orez este rumenita,o scoatem din cuptor si imediat intoarcem vasul, altfel zaharul caramelizat se va intari si va fi imposibil de scos din cratita. Cu o sita, presaram zaharul vanilat peste budinca si o lasam sa se raceasca.Se poate pune deasupra si putin dulceata sau siropul de scortisoara (puteti consulta reteta de pe site).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma

Va urez pofta buna la aceasta budinca de orez si clipe de copilarie alaturi de cei dragi!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Culinare.Tv


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri