2 / 4

Sirop de zmeura

Sirop de zmeura – aromat si parfumat, servit cu apa minerala rece, poate fi o adevarata incantare intr-o zi caniculara de vara.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru sirop de zmeura:

  • 1 litru suc de zmeura
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare sirop de zmeura:

Zmeura (1 kg) se curata de codite si se spala sub jet rapid de apa. Se pune apoi la fiert in 1,5 l apa, timp de 10-15 minute, pana cand se inmoaie. Se transfera totul intr-o sita fina, pasand zmeura pentru a separa semintele. Lichidul obtinut se masoara si se pune la fiert impreuna cu zaharul. La un litru de lichid se pune 1 kg de zahar. Se lasa sa fiarba la foc iute, timp de 20 – 25 minute, pana cand se leaga, ca la dulceata. Se adauga zeama de lamaie, se mai fierbe 4-5 minute si se opreste focul. Siropul se toarna fierbinte in sticle spalate si sterilizate inainte. Daca se doreste ca siropul sa fie pastrat mai mult timp, sticlele se pun intr-un vas cu apa si se mai fierb inca 20-25 minute.

Siropul de zmeura se poate prepara si la rece, in acest caz insa, se pastreaza in frigider si se consuma in cel mult 2 saptamani, pentru ca incepe sa fermenteze.

Ingrediente:

1 kg zmeura, 1 kg zahar sau 500 g miere de albine,
2 linguri zeama de lamaie, 200 ml apa.

Preparare:

Zmeura se paseaza cu o furculita din material plastic si se pune intr-un borcan. Se toarna apa si se amesteca bine. Se inchide borcanul si se lasa la macerat timp de o zi. Se strecoara lichidul si se amesteca cu zaharul sau mierea, prin incalzire usoara. Se pune in sticle si se pastreaza la rece.

O reteta propusa de blogul truedelights.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri