3 / 4

Sirop de catina

Ingrediente pentru sirop de catina:

  • 2 kg de fructe proaspete de catina
  • 1 kg miere

Mod de preparare sirop de catina:

Fructele de catina se desprind de pe crengute. Se poate folosi o furculita din material plastic. Se spala cu apa si se lasa sa se usuce foarte bine. Se paseaza catina, apoi se strecoara printr-o sita foarte fina sau printr-un tifon. Lichidul rezultat se amesteca cu mierea si se toarna in sticle inchise ermetic.

Important:

Cat lucram cu catina folosim vase si ustensile din plastic,
sticla sau lemn, pentru a nu oxida.
Pastram siropul la frigider si il amestecam din cand in cand prin rasturnare.
Siropul de catina se poate pastra timp de 2-3 luni, timp in care
se consuma cate 2-3 lingurite inainte de micul dejun.
Putem prepara o bautura racoritoare, foarte buna si pentru copii, amestecand sirop de catina cu apa minerala si inca 1-2 lingurite cu miere.

Pentru a descoperi si alte retete interesante, vizitati blogul truedelights.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri