Sirop de menta revigorant si aromat, preparat in casa, fara adaosuri artificiale.
Poate fi savurat cu apa minerala, gheata si lamaie sau poate fi adaugat in diverse prajituri (After Eight) sau inghetate.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru siropul de menta:
- 3-4 maini cu frunze de menta
- 2 l apa
- 1,5 kg zaharsirop de menta
- cateva picaturi cu zeama de lamaie
Mod de preparare sirop de menta:
Frunzele de menta se spala bine pentru a indeparta impuritatile. Intr-un vas se pune apa la fiert, iar cand aceasta da in clocot se adauga frunzele de menta. Se lasa sa fiarba 3-4 minute si se opreste focul. Se acopera vasul cu un capac si se lasa asa pana cand se raceste. Lichidul se strecoara si se pune din nou la fiert impreuna cu zaharul. Spre finalul fierberii se adauga zeama de lamaie, care are rolul de a impiedica siropul sa se zahariseasca. Timpul de fierbere poate varia de la 40 la 90 minute, in functie de cat de gros doriti sa iasa siropul.
Siropul de menta se pune fierbinte in recipiente din sticla spalate si sterilizate inainte. Acestea se acopera cu capace si dupa ce se racesc se depoziteaza in camara.
Siropul de menta preparat in casa are culoarea maroniu deschis sau mai inchis, in functie de cat de mare a fost timpul de fierbere. Daca doriti sa fie verde -folositi colorant alimentar, dar nu va recomand. E mult mai bun asa, natural!
Cu sirop de menta se poate prepara mojito. Acesta are in compozitie rom, zahar, limeta, apa tonica sau sifon, sirop de menta si frunze proaspete de menta.
Mojito este un cocktail traditional cubanez, racoritor si foarte popular vara.
O reteta propusa de blogul truedelights.ro