Placinta cu iaurt, un desert savuros si racoritor.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 400 g iaurt
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 300 g stafide
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 praf de sare
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare:

Galbenusurile se separa de albusuri si se amesteca cu zaharul si iaurtul. Albusurile se bat spuma, dupa care se amesteca cu galbenusurile, un praf de sare si coaja de lamaie si cea de portocala. Se unge o tava cu ulei, se pun patru foi de placinta unse cu ulei, dupa care se intinde uniform o parte din compozitie si se presara stafide. Se asaza alte foi de placinta, se intinde compozitia, iar apoi un alt strat de foi. Se introduce tava la cuptor si se lasa sa se rumeneasca 40 de minute. Se scoate din cuptor, se presara zahar pudra si se taie in bucati patrate.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Placinta cu iaurt.