O reteta savuroasa de Alba ca Zapada

Ingrediente foi:

  • 2 cesti cu zahar granulat Alba ca zapada. Reteta Alba ca Zapada
  • 1/2 lingurita cu sare
  • 3/4 ceasca de unt topit
  • 1/2 lingurita cu esenta de vanilie
  • 3 cesti cu faina
  • 3 lingurite cu praf de copt
  • 1 ceasca de lapte
  • 6 albusuri de ou, la temperatura camerei

Ingrediente crema:

  • 250 g unt sau margarina
  • 1/2 litru de lapte
  • 2-3 linguri de faina
  • 300 g zahar pudra,zeama si coaja de la 1-2 lamaii

Mod de preparare:

1. Amesteca sarea, zaharul si untul topit intr-un vas, adaugand si esenta de vanilie. Incorporeaza apoi faina si praful de copt.
Alterneaza faina (in ploaie!) cu laptele, pe care le incorporezi concomitent in crema deja formata, amestecand foarte bine.
2. Pune albusurile de ou intr-un vas si bate-le bine, pana se formeaza o spuma. Incorporeaza-le si pe acestea in aluat
3. Se imparte aluatul in 3, fiecare foaie urmand sa se coaca pe rand.
4. Pentru crema, se amesteca faina cu laptele si se incalzesc la foc mic, amestecand continuu, pentru a nu prinde cocoloase. Intr-un alt vas, se freaca bine margarina cu zaharul si se adauga laptele racit. Se amesteca pana se obtine o crema fina, la care se adauga zeama de lamaie si coaja rasa.
5. Se pune crema intre foi si se lasa la rece. Se consuma a doua zi.

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Alba ca Zapada.