Am inceput sa implementez obiceiul de a pune duminica pe masa un pui intreg. Si desi preferatul meu ramane tot puiul in lapte a lui Jamie, mai incerc unoeri sa introduc si alte arome.
Iata asadar o noua varianta de a prepara o friptura aromata. Atentie insa, trebuie sa va placa gustul acrisor al lamailor! :)
Ingrediente:
- 1 pui intreg
- 1 ceapa
- 3 felii de lamaie
- 1 lingura unt
- rozmarin
- cimbru
- sare
Puiul se spala bine si cu se tidica pielea de pe spate (pe la gat) si de pe pulpe si se introduc sub piele 3 feliute de lamaie.Untul se amesteca cu rozmarinul, cimbrul, sarea si piperul si se unge puiul bine pe exterior, lasand putin unt si pe interior pentru aroma. Se aseaza puiul in tava si alaturi de el se pune si ceapa taiata in patru.
Se da la cuptor la foc mic pana incepe sa re rumeneasca si puiul s-a patruns. Atunci se porneste focul tare si se mai lasa 10-15 minute pentru a se colora frumos.
Merge de minune cu cartofi natur sau legume sote asortate.
Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei