Iti recomandam o reteta minunata de dovlecei umpluti, in sos de iaurt.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1.2 kg dovlecei
  • 200 ml consomme de dovlecel
  • 600 ml apa
  • 125 g orez
  • 200 g carne tocata
  • 2 linguri supa de legume
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • sare
  • piper
  • 25 g unt
  • 100 g coriandru proaspat
  • 7 catei de usturoi
  • 1 l iaurt
  • 1 ou

Mod de preparare:

Dovleceii se spala, se taie capatul cu codita. Se scobeste usor miezul si se lasa intr-un castron cu apa si un praf de sare, pentru a se inmuia. Intre timp se prepara umplutura. Se spala orezul si se scurge bine. Se amesteca cu carnea tocata, consomme-ul de dovlecel si se amesteca bine. Se condimenteaza. Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii. Se aranjeaza dovleceii umpluti intr-o oala, se adauga apa si se pune la foc sa fiarba. In timp ce dovleceii fierb, se prepara sosul de iaurt. Se topeste untul, se adauga coriandrul si usturoiul curatat si pisat. Se indeparteaza de pe foc si se lasa deoparte. Intr-un castron se bate oul. Iaurtul se pune pe foc, se adauga oul batut si se amesteca incontinuu. Se adauga, apoi untul, coriandrul si usturoiul si se lasa sa fiarba cateva minute. Se scot cu grija dovleceii si se scunfunda in oala cu sosul de iaurt. Se adauga zeama in care au fiert dovleceii si se mai da la fiert pentru inca 10 minute.

Sursa foto : Mandajuice


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dovlecei umpluti, in sos de iaurt.