O reteta gustoasa de chiftele cu sos

Pentru chiftele: 500 g carne tocata in orice amestec doriti, o ceapa, usturoi dupa gust, un morcov mic, un cartof mic, o felie de paine muiata in lapte sau apa, verdeata, 2 oua, sare piper, ulei pentru prajit, faina.

Pentru sos: o ceapa mare, o cutie de rosii in bulion sau 2-3 linguri de pasta de rosii, sare, piper, smantana dupa gust, ulei.

Mod de preparare chiftelele: Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se caleste putin in ulei incins. Painea se pune la muiat in lapte sau in apa calduta, si dupa ce se inmoaie, se stoarce bine in maini.

Cartoful si morcovul se curata de coaja, se spala si se dau prin razatoarea mica, apoi se amesteca toate cu carnea tocata. Se adauga ouale intregi, sarea, piperul si verdeata tocata marunt. Se fac cu mana bile de marime medie, se aplatizeaza putin, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins la foc moderat spre iute cat sa prinda o crusta (nu este nevoie sa fie perfect patrunse, pentru ca se vor mai fierbe impreuna cu sosul). Se scot cu spumiera si se pun intr-o tigaie, deoparte.

Mod de preparare sos: Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se pune la calit in ulei incins. Daca doriti, adaugati cativa catei de usturoi taiati marunt. Cand ceapa este aurie si transparenta, adaugati rosiile taiate foarte marunt, sau mai bine bulionul indoit cu un pahar de apa, sare si piper. Amestecati bine si lasati sa dea doar cateva clocote apoi turnati peste chiftelele din tigaie si lasati sa fiarba cateva minute la foc mic, sau atat cat va place sosul de scazut. Amestecati usor si cate putin, inainte sa inchideti focul de la aragaz, 2-3 linguri de smantana proaspata la temperatura camerei, nu direct din frigider, pentru ca se va branzi, mai ales daca este din comert si nu de la piata. Adaugati patrunjel tocat pe deasupra, inchideti aragazul si puneti capac pe mancare.

Se serveste ca atare, sau cu garnitura de piure de cartofi.

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri