Un desert racoros si neasteptat de aromat!

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 3 linguri de miere
  • 250 g mascarpone
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • 3 lingurite lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 ou
  • 2 linguri de nes
  • 500 g smantana sau frisca
  • 4 oua
  • 250 g zmeura

Mod de preparare:

Intr-un vas, pe foc, se amesteca mierea cu 100 g zahar, unt, lapte si bicarbonatul. Se fierbe totul pana se obtine o compozitie de culoare maro. Se lasa la racit, dupa care se adauga oul batut si faina. Se amesteca pana se obtine un aluat consistent. Din acest aluat se intind 3 foi care se coc pe dosul tavii. Intre timp, se amesteca smantana cu 100 g zahar, apoi galbenusurile cu nesul pana cand se obtine o compozitie omogena. Se adauga albusurile si se amesteca. Se da aceasta compozitie la congelator pentru 2-3 ore. Se umplu foile cu inghetata cu 15 minute inainte de servire, apoi se dau la congelator pentru 10 minute, se scot si se intinde deasupra un strat de crema mascarpone. Se orneaza cu zmeura si se serveste rece.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Foi de pandispan cu zmeura si inghetata.