Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1 rulou de aluat de foitaj
- 1 pepene galben
- 50 g unt
- 250 g frisca batuta
- 6 fire de menta proaspata
- cateva fructe de padure
Mod de preparare:
Curatati pepenele de coaja, il taiati in doua, indepartati semintele, dupa care taiti miezul fasii. Presarati zahar pudra peste feliile de pepene.Topiti untul intr-o tigaie mai mare, adaugati pepenele si lasati-l sa se caramelizeze. Se scot din tigaie si se lasa sa se scurga si sa se raceasca. Intre timp intindeti aluatul in
tava de la aragaz , tapetata in prealabil cu hartie de copt. Presarati cu jumatate din cantitatea de zahar tos si dati la cuptor circa 20 de minute, avand grija sa nu se caramelizeze prea tare. Se lasa sa se raceasca, dupa care decupati - cu un cutit cu lama dintata - cate 3 dreptunghiuri egale. Aranjati prajitura, asezand un strat de aluat uns cu frisca, peste care puneti un aluat cu pepene caramelizat. Se incheie cu un strat de foitaj si se decoreaza cu zahar tos, frunzulite de menta si fructe de padure.
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor