Inghetata cu urda, un desert racoritor si usor de preparat!

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 25g fistic
  • 25g nuci
  • 25g alune
  • 25g cubulete zaharisite de ghimbir
  • 25g cirese
  • 25g caise
  • 25g struguri din compot
  • 500g urda
  • 2 linguri coniac
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 4 galbenusuri
  • 125g zahar praf
  • coaja rasa de lamaie si portocale

Mod de preparare:

Fisticul, nucile si alunele se toaca marunt. Se amesteca apoi cu coaja rasa de lamaie si de portocala. Intr-un castron se amesteca ghimbirul, ciresele si strugurii. Separat se freaca urda cu esenta de vanilie si se adauga peste fructe. Galbenusurile se bat cu zaharul, pana cand se obtine o spuma ce se pune la bain-marie, la foc potrivit si se amesteca pana cand se ingroasa. Se lasa la racit si apoi se turna compozitia peste amestecul obtinut anterior. Se tapeteaza o tava cu folie si se toarna compozitia rece in tava. Se niveleaza cu ajutorul unei linguri, se acopera compozitia cu folie si se da tava la congelator pentru o noapte. Se scoate apoi compozitia din tava, se inlatura folia si se orneaza inghetata cu frisca, cirese.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Inghetata cu urda.