Pentru o cina usoara si savuroasa, va recomandam aceasta reteta de vinete a la greque.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 4 vinete
  • 200 ml ulei de masline
  • 2 linguri faina
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • 1/2 l iaurt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Vinetele se spala si se taie rondele de1/2 cm grosime, doar 3 dintre ele. Se presara peste ele sare si se lasa 30 de minute de-o parte. Intre timp, se curata de coaja vanata ramasa si se taie cubulete, se presara sare. Rondelele de vinete se spala sub jetul de apa rece si zvanta cu hartie absorbanta, dupa care se prajesc in ulei incins, 2-3 minute la foc potrivit. Cand incep sa se rumeneasca, se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe un servetel. Cubuletele de vanata, se zvanta bine se dau prin faina si se pune la prajit in restul de ulei incins. Se adauga usturoiul presat si dupa ce s-au rumenit toate, se scot din tigaie si se lasa sa se scurga. Cubulete de vanata se amesteca cu iaurtul si se asaza pe o farfurie plata, se adauga apoi rondelele si se decoreaza cu patrunjel verde.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Vinete a la greque.