Iti recomandam aceasta prajitura caramelizata cu piersici, ideala pentru familia ta.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1 kg de piersici
  • 150 g faina
  • 60 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 20 cuburi de zahar

Mod de preparare:

Piersicile se curata de coaja, se taie in doua si se scot samburii. Cuburile se topesc intr-o craticioara, pana se caramelizeaza, dupa care se varsa intr-o forma rotunda si se tinde pe peretii acesteia. Intre timp se incinge cuptorul. Galbenusurile se separa de albusuri si se amesteca cu 150 g de zahar, faina si unt topit. Albusurile se bat spuma separat si se adauga peste galbenusuri. In forma rotunda se adauga piersicile, iar apoi compozitia de galbenusuri si se da prajitura la cuptor, timp de 45 de minute. Se scoate din forma de copt cat este calda. Se paote servi atat calda cat si rece.

Foto interior: Stuart Spivack


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Prajitura caramelizata cu piersici.