Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1/2 kg visine
- 1 pachet foi placinta
- 1 cana zahar
- 2-3 linguri margarina
- 2-3 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Scoatem samburii visinilor, le punem intr-un vas impreuna cu zaharul si le lasam la frigider pana se topeste de tot zaharul si isi lasa siropul. Scoatem visinile intr-o supiera si le scurgem bine . Eu am folosit visinile ramase de la siropul de visine nefiert. Intindem foaia de placinta pe masa de lucru. Topim margarina si o intindem in strat subtire pe toata suprafata foii cu ajutorul unei pensule de patiserie. Asezam un strat de visine .Daca va place placinta mai dulce mai puteti presara putin zahar tos. Rulam foaia de placinta formand un sul si punem intr-o tava unsa cu margarina. Ungem sulurile de placinta deasupra cu margarina topita. Dam la cuptor la foc mic si lasam sa se rumeneasca. Lasam sa se raceasca apoi o pudram din abundenta cu zahar pudra si taiem felii.
Pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com gasiti si alte retete la fel de delicioase!
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.