Un deliciu culinar extraordinar: placinta cu visine!

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1/2 kg visine
  • 1 pachet foi placinta
  • 1 cana zahar
  • 2-3 linguri margarina
  • 2-3 linguri zahar pudra

Mod de preparare:

Scoatem samburii visinilor, le punem intr-un vas impreuna cu zaharul si le lasam la frigider pana se topeste de tot zaharul si isi lasa siropul. Scoatem visinile intr-o supiera si le scurgem bine . Eu am folosit visinile ramase de la siropul de visine nefiert. Intindem foaia de placinta pe masa de lucru. Topim margarina si o intindem in strat subtire pe toata suprafata foii cu ajutorul unei pensule de patiserie. Asezam un strat de visine .Daca va place placinta mai dulce mai puteti presara putin zahar tos. Rulam foaia de placinta formand un sul si punem intr-o tava unsa cu margarina. Ungem sulurile de placinta deasupra cu margarina topita. Dam la cuptor la foc mic si lasam sa se rumeneasca. Lasam sa se raceasca apoi o pudram din abundenta cu zahar pudra si taiem felii.

Pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com gasiti si alte retete la fel de delicioase!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Placinta cu visine.