Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 500 g cirese
- 3 oua
- 3 linguri faina
- 3 linguri zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lingura zahar tos
- 200 ml frisca nebatuta
- 200 ml lapte
- 20 g unt
- 2 linguri tuica de prune
- 1 varf de cutit sare
Mod de preparare:
Ciresele se spala si li se scot coditele si samburii, lasand zeama sa se scurga intr-un bol. Se bat bine ouale cu zaharul pudra, zaharul vanilat si putina sare. Se adauga faina, se dilueaza amestecul, adaugand treptat lapte si frisca nebatuta si se parfumeaza cu tuica de prune si zeama de la cirese. Intr-o forma rotunda, unsa cu unt, se asaza ciresele, peste ele se toarna aluatul, se da la cuptorul incins si se lasa sa se coaca circa 40 de minute. Se scoate prajitura din cuptor, se pudreaza cu zahar tos si se serveste calduta sau rece dupa gustul fiecaruia.
Foto interior : Rafael Garcia- Suarez
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei