Cea mai savuroasa prajitura din intreaga lumea, clafoutis cu cirese!Este preferata intregii familii!

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 500 g cirese
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura zahar tos
  • 200 ml frisca nebatuta
  • 200 ml lapte
  • 20 g unt
  • 2 linguri tuica de prune
  • 1 varf de cutit sare

Mod de preparare:

Ciresele se spala si li se scot coditele si samburii, lasand zeama sa se scurga intr-un bol. Se bat bine ouale cu zaharul pudra, zaharul vanilat si putina sare. Se adauga faina, se dilueaza amestecul, adaugand treptat lapte si frisca nebatuta si se parfumeaza cu tuica de prune si zeama de la cirese. Intr-o forma rotunda, unsa cu unt, se asaza ciresele, peste ele se toarna aluatul, se da la cuptorul incins si se lasa sa se coaca circa 40 de minute. Se scoate prajitura din cuptor, se pudreaza cu zahar tos si se serveste calduta sau rece dupa gustul fiecaruia.

Foto interior : Rafael Garcia- Suarez


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Clafoutis cu cirese.