Salutare oameni buni,
Cald dom'le, cald a fost zilele astea, asta e si motivul pentru care am lasat-o mai moale cu gatitul, pofta de mancare zero, imaginatie zero, si de aici a rezultat o pauza pe blogul meu culinar.
Abia azi am reusit sa "inventez" ceva in farfurie. O mancare destul de usoara la digestie si usor de executat. Piept de pui cu legume si niste cartofi noi facuti natur.
Ingrediente pentru doua portii:
- 1/4 piept de pui taiat cubulete
- un gogosar rosu
- un morcov
- o ceapa rosie
- 1/2 dovlecel
- 2 catei usturoi
- o bucatica de ghimbir
- 2-3 cartofi potriviti
- o lingura de suc de rosii sau ketchup
- sare, piper, marar, ierburi de provence
Taiem dovlecelul cubulete, morcovul, ceapa si gogosarul juliene, punem wok-ul la incins cu putin ulei, apoi prin razatoarea fina dam ustuoiul si ghimbirul, ii punem un pic la calit, peste care punem carnea de pui.
Dupa 2-3 minute adaugam ceapa si morcovul, iar apoi gogosarul si dovlecelul. Asezonam cu sare, piper si ierburi de provence si adaugam acea lingura de suc de rosii sau ketcup. Cartofii i-am fiert 5 minute dupa care i-am scurs de apa, am adaugat sare, piper, un strop de ulei de masline extravirgin si o lingura de marar proaspat tocat.Pe deasupra se poate rade si putin parmezan sau cascaval. A iesit foarte gustoasa, merita sa incercati. Numai bine!
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul foodquicklygood.blogspot.com
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă