Salutare oameni buni,
Cald dom'le, cald a fost zilele astea, asta e si motivul pentru care am lasat-o mai moale cu gatitul, pofta de mancare zero, imaginatie zero, si de aici a rezultat o pauza pe blogul meu culinar.
Abia azi am reusit sa "inventez" ceva in farfurie. O mancare destul de usoara la digestie si usor de executat. Piept de pui cu legume si niste cartofi noi facuti natur.
Alternative simple și rapide pentru pui gătit la cuptor

Ingrediente pentru doua portii:
- 1/4 piept de pui taiat cubulete
- un gogosar rosu
- un morcov
- o ceapa rosie
- 1/2 dovlecel
- 2 catei usturoi
- o bucatica de ghimbir
- 2-3 cartofi potriviti
- o lingura de suc de rosii sau ketchup
- sare, piper, marar, ierburi de provence
Taiem dovlecelul cubulete, morcovul, ceapa si gogosarul juliene, punem wok-ul la incins cu putin ulei, apoi prin razatoarea fina dam ustuoiul si ghimbirul, ii punem un pic la calit, peste care punem carnea de pui.
Dupa 2-3 minute adaugam ceapa si morcovul, iar apoi gogosarul si dovlecelul. Asezonam cu sare, piper si ierburi de provence si adaugam acea lingura de suc de rosii sau ketcup. Cartofii i-am fiert 5 minute dupa care i-am scurs de apa, am adaugat sare, piper, un strop de ulei de masline extravirgin si o lingura de marar proaspat tocat.Pe deasupra se poate rade si putin parmezan sau cascaval. A iesit foarte gustoasa, merita sa incercati. Numai bine!
Pulpe de pui in marinata de miere si sos de soia

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul foodquicklygood.blogspot.com
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?