Surprinde-ti familia cu aceasta aromata prajitura cu piersici!

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 300g zahar
  • 200ml smantana
  • 250g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 800 g piersici
  • sare
  • 1 lingura esenta de rom
  • 50 g nuci
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g zahar praf
  • 1/2 lingurita scortisoara

Mod de preparare:

Piersicile se spala, se scot samburii, dupa care se taie in felii lungi. Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma, adaugandu-se treptat zaharul si esenta de rom. Cand s-a omogenizat bine se adauga galbenusurile, smantana, zaharul vanilat, un praf de sare. Se amesteca bine, si treptat se adauga faina si praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se niveleaza si se asaza fructele in mod uniform. Nucile zbrobite si scortisoara pisata se presara deasupra piersicilor. Se baga prajitura in cuptorul incalzit dinainte, la foc potrivit, pana ce se rumeneste uniform. Prajitura se serveste calda, cu zahar pudra presarat deasupra.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Prajitura cu piersici.