Negresa cu ciocolata si menta,o prajitura extrem de savuroasa datorita combinatiei dintre ciocolata amaruie si menta.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Blatul:

  • 60g ciocolata amara
  • 1/2 cana unt
  • 1 cana zahar
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita scortisoara

Crema::

  • 360g ciocolata alba de menaj
  • 2 lingurite esenta de menta

Glazura:

  • 6 linguri frisca
  • 180g ciocolata semidulce

Pentru ornat:

  • ciocolata alba
  • frunze verzi de menta
  • fructe de sezon

Mod de preparare:

Se pregateste blatul:ciocolata se rupe in bucati si se topeste. Untul se bate untul pana devine spumos. Treptat, se adauga zaharul si se bate in continuare. Se adauga, unul cate unul, ouale. Dupa fiecare se bate bine compozitia. Se adauga ciocolata topita, vanilia, faina si scortisoara. Se amesteca pana se omogenizeaza. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata, care se da cuptor, la foc potrivit 30 de minute. Se scoate din cuptor cand este tare si la mijloc (se face proba cu scobitoarea) si se lasa sa se raceasca 10 minute. Intre timp se prepara crema: se amesteca ciocolata alba rasa cu frisca pe bain-marie, pana cand se obtine o compozitie omogena. Se ia vasul de pe foc si se adauga esenta de menta. Se amesteca si se acopera vasul pentru 5 minute. Se toarna crema calda peste blatul racit si se lasa la rece. In acest timp se prepara glazura amestecand bucatile de ciocolata si frisca, la bain-marie. Cand compozitia este omogena, se ia vasul de pe foc si lasa la racit 5 minute. Jumatate din glazura se intinde peste prajitura scoasa din frigider, iar apoi se da inca o ora la frigider. Dupa acest timp, se intinde glazura ramasa, reincalzita, peste prajitura. Se orneaza cu ciocolata alba rasa, cu frunze verzi de menta sau cu fructe de sezon.

Va recomandam si aceasta reteta de negresa marmorata!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Negresa cu ciocolata si menta.