O reteta aromata si foarte sanatoasa de somon cu portocale la cuptor.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 4 file de somon
  • sare
  • piper
  • 3 lingurite condiment amestecat (chimen, rozmarin, cimbru)
  • ulei de masline
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • 1 portocala
  • 10 masline verzi
  • 1 lingurita suc de portocale
  • 1 lingurita suc de lamaie

Mod de preparare:

Fileurile de peste se ung cu ulei si se condimenteaza cu sare, piper si amestecul de condimente. Se incalzeste cuptorul, iar cand s-a incins, se introduce somonul pentru 20 de minute. Intre timp se prepara sosul de portocale. Ceapa se taie marunt, iar portocala bucatele. Intr-un vas se amesteca ceapa, portocala, maslinele tocate, sucul de portocala si cel de lamaie, sare si piper. cand somnul s-a rumenit se scoate din cuptor si se serveste cu sos alaturi.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Somon cu portocale la cuptor.