Supa-crema de linte este foarte sanatoasa si foarte hranitoare.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1 cana linte
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 ceapa
  • 1 leg. patrunjel verde
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingura chimen
  • ulei

Mod de preparare:

Lintea se alege, se spala si se tine cateva ore in apa. Se pune la fiert, schimband din cand in cand apa. Legumele se spala, se curata, se taie cubulete si se pun la fiert cu lintea. Se lasa sa fiarba, la foc mic, cam 25 de minute. Intr-un alt vas, se scurrge supa, iar legumele ramase se paseaza cu mixerul. Se adauga apoi sucul de rosii, sarea si supa strecurata. Se amesteca bine, se pune din nou la fiert sa mai dea un clocot, se adauga patrunjel tocat marunt si sare.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa-crema de linte.