Mi-a iesit un pic cam sarat si deaceea a mers de minune langa o bere pe masa:D. Trebuie neaparat gustat baconul inainte de a adauga sare peste el. Este deja sarat si probabil nu ar mai trebui sare.
Ingrediente:
- 15 bucati sparanghel verde
- 15 felii bacon
- 15g unt
- 1/5 lingurita zahar
- 1 felie de lamaie
- ulei de masline
- piper
- sare
Curatam sparanghelul si il spalam bine. Il punem apoi la fiert in apa clocotita maxim 3-4 minute impreuna cu zaharul, untul si felia de lamaie.
Dupa ce il scoatem din oala, il lasam un pic sa se raceasca apoi invelim fiecare bucata intr-o feliuta de bacon.
Asezam in tava si piperam. Cine mai doreste si sare, poate adauga un pic.
Stropim cu ulei de masline si dam in cuptorul preincalzit la 200C pana se rumeneste asa cum dorim.
Noua ne-a placut tare mult! Absolut delicios! Daca gasiti sparanghel in piata, sa nu-l ocoliti!
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul meosiris.blogspot.com
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă