Ciorba de perisoare

12:06, 16 Iunie 2011 publicat în Retete culinare

O reteta delicioasa de ciorba de perisoare

Timp de preparare: 1 ora

Ingrediente: 700 g carne tocata(amestec vita, porc), 5 buc morcovi mari (fiindca au fost f. mari i-am taiat in doua si se vad multi pe farfurie), 2 felii telina dintro telina f. mare, 4 radacini de patrunjel, 2 cepe, o mana de ardei gras, 2 oua, usturoi, bulion, patrunjel verde, 2 lingurite piper, sare dupa gust, 1 lingurita boia, vegeta dupa gust, o cescuta orez, 1 lingura faina alba

Mod de preparare: Punem la fiert 3,5 litri apa. Cand apa fierbe adaugam zarzavatul curatat, spalat, taiat dupa preferinta. Intre timp pregatim perisoarele din: carne, piper, boia, putina sare, cele 2 oua, orez, 1 lingura faina alba, pe care le framantam foarte bine. Cu mana inmuiata in apa formam perisoare din compozitia bine framantata, pe care le asezam pe o farfurie si apoi le punem la fiert in oala cu zarzavat, adaugam vegeta. Se fierb la foc potrivit cam 20 minute, adaugam bulionul, lasam sa clocoteasca putin, potrivim de sare, stingem focul si adaugam verdeata tocata marunt.

Citeste si:
Șapte preparate tradiționale românești pe care nu ai cum să nu le...
Șapte preparate tradiționale...

Ciorba de perisoare se poate servi cu smantana.

Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul dulcesarat.blogspot.com

Citeste si:
Sfaturi utile ca să nu vă îngrășați în vacanța de Paște și 1 Mai
Sfaturi utile ca să nu vă...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri