IN ACEST ARTICOL:
O reteta de tort de inghetata cu unt de arahide

Pentru ca deja s-a incalzit vremea afara si ideea de a tine cuptorul pornit minute in sir este un gand care te face sa renunti la placerea unui desert pregatit in casa, va propun o reteta de tortulet de inghetata cu unt de arahide cu care sigur veti face senzatie.

Ingrediente:

  • 300 gr biscuiti
  • 7 linguri de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 3 albusuri
  • 200 gr lapte
  • 150 gr unt de arahide
  • esenta de vanilie sau de migdale
  • 200 gr mascarpone de la Lactitalia
  • 200 gr frisca
  • alune
  • ciocolata (amaruie)

Incepeti prin a faramita biscuitii. Puteti folosi ca mine biscuiti normali la care sa adaugati cacao si veti obtine un aluat "pestrit" sau sa folositi direct biscuiti cu cacao pentru o culoare uniforma. Amestecati biscuitii cu cacao si 3 linguri de zahar. Adaugati cele 3 albusuri batute usor - amestecati bine si cu rabdare, pana se umezeste intreaga compozitie.

Puneti aluatul de biscuiti intr-o tava de copt (26 cm) unsa cu ulei, intindeti uniform, gauriti pe alocuri cu furculita si dati la cuptorul incins pentru 10-15 minute. Scoateti si lasati sa se raceasca. Intr-un vas incalziti laptele, adaugati restul de 4 linguri de zahar si amestecati pana se dizolva zaharul. Luati de pe foc si dizolvati in lapte cald untul de arahide. Adaugati esenta de vanilie sau de migdale. Lasati sa se raceasca.

In alt vas bateti mascarpone 2-3 minute pana se intareste. Adaugati frisca si bateti in continuare. Cand s-a intarit compozitia, adaugati laptele cu unt de arahide si omogenizati. Turnati compozitia peste biscuiti si puneti la congelator pentru cateva ore - 5-8 ore. Decorati cu alune (chiar si sarate) si bucati de ciocolata amaruie rasa. Inainte de a servi scoateti tortul din congelator si tineti-l in frigider cam o ora.

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri