O retete simpla si gustoasa de ecler aperitiv

Eclerele le-am facut dupa reteta de aluat de choix-a-la-creme, adica asa: 75 ml apa, 50 ml ulei, un praf de sare - acestea se pun la fiert. Cand amestecul da in clocot se adauga treptat 3-4 linguri de faina, se amesteca putin pe foc apoi se da vasul deoparte si se continua amestecatul ingloband 3 oua, pe rand. Aluatul final trebuie sa fie ca o pasta groasa. Am pus aluat cu poşul pe tava unsa putin cu ulei, asa ca in imagine, adica atat sub forma de ecler cat si de gogosele. marimea fiecaruia o stabiliti voi:

Se lasa la cuptor la foc potrivit - 180 de grade - cam 15 maxim 20 de minute. Ecler aperitiv. Reteta ecler aperitiv Cand sunt usor rumenite, se scoate tava si se asteapta sa se racoreasca, dupa care se dezlipesc cu ajutorul unei lame de cutit. Dupa aceea se taie in doua jumatati pe lungime, sau, daca nu au iesit prea bombate, se pun doua cate doua, intre ele fiind orice aperitiv de tip salata sau alt amestec doriti.
Eu am folosit o salata de primavara din rulada de curcan, ridichi, castraveti - toate taiate cubulete, marar tocat marunt, sare.

Am amestecat totul cu un sos facut din jumatate maioneza, jumatate iaurt si zeama de la o jumatate de lamaie mica.

Pofta buna! :)

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ecler aperitiv.