2 / 6

Creveti gatiti pe lemn, la gratar

Ingrediente necesare:

  • o bucata de lemn slefuita
  • creveti decorticati (preferabili pentru a se aroma mai bine)
  • chilli
  • putina sare
  • 2-3 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • ulei de masline
  • fire de rozmarin
  • cateva fire de sparanghel
  • sare
  • piper
  • lamaie

 

Mod de preparare:

Lemnul se pune la inmoi minim 30 de minute. Eu am folosit o tava mai inalta si am pus un pahar plin peste lemn pentru a-l tine scufundat.
Cand gratarul a fost pornit si s-a format jarul am pus peste carbuni firele de rozmarin. Ce mai aroma!
Pentru ca la acest grill se poate regla temperatura prin gurile de aerisire, se mentina temperatura putin mai scazuta - undeva la 150 de grade.

Crevetii i-am condimentat cu chilli si sare, i-am aliniat pe lemn si i-am pus pe gratar.
OBLIGATORIU! Nu puneti lemnul direct deasupra jarului/focului.

Cand au fost gata i-am trecut printr-un sos usor din ulei de masline, usturoi zdrobit si patrunjel verde.
In paralel am pregatit si sparanghelul.

Intr-o punga am pus sparanghelul, l-am sarat si piperat usor, am stors peste el putina zeama de lamaie si am pus cateva felii de lamaie. L-am lasat asa pana am pregatit gratarul.

 

Am lasat firele putin pe gratar si le-am servit alaturi de creveti.

Crevetii iau mult din aroma lemnului si de aceea sunt foarte incantata de aceasta metoda si abia astept sa mai experimentez cu ea.

Mai multe retete deosebite veti gasi pe blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri