3 / 6

Chec cu ciocolata si portocale

Ingrediente necesare pentru chec cu ciocolata si portocale:

  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • 4 linguri suc de portocala cu pulpa (stoarcem portocala rasa)
  • 80 gr ciocolata 55% cacao...sau de care doriti

Mod de preparare chec cu ciocolata si portocale:


Pt ornat:
80 gr ciocolata neagra sau lapte, 1 lingurita unt, 50-60 gr ciocolata alba, coaja rasa de portocala

Avem nevoie de 2 boluri. In primul amestecam faina cu praful de copt si vanilie. In celalalt batem bine ouale pana isi dubleaza volumul si devin albe. Adaugam zaharul mixand in continuare, apoi adaugam pe rand uleiul, sucul de portocala si portocala rasa.

Incorporam apoi faina folosind o spatula. La final adaugam ciocolata rasa pe razatoarea mare.

Turnam totul intr-o tava de chec tapetata cu margarina sau unt si faina.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30-35 minute.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Pregatim o glazura din 80 gr ciocolata si o lingura de unt. Topim ori la cuptorul cu microunde lasand cate 15-20 secunde si amestecand, ori pe foc intr-o oala cu fundul gros. Ungem prajitura deasupra cu glazura si radem coaja de portocala. Ciocolata alba o topim si o punem intr-o punguta pe care o gaurim si ornam apoi prajitura cu fasii.
Lasam la rece aprox o ora.... si servim

Pe blogul timeaioo.blogspot.ro veti descoperi si alte retete delicioase.

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri