Prepara o supa de rosii si ardei mai mult decat savuroasa, plina de vitamine.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 500 g rosii bine coapte
  • 2 ardei rosii (capia)
  • 6 cepe arpagic
  • 1 lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 2 fire de busuioc
  • 1 fir de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ardei iute mic
  • 1 cub de concentrat de supa de pasare
  • 5 linguri de ulei
  • 1 bucata de zahar cubic
  • sare
  • piper
  • 1/2 bagheta

Mod de preparare:

Taiati bagheta felii, apoi in cubulete si rumeniti-le in putin ulei. Scoateti-le din tigaie si puneti-le deoparte. Spalati ardeii, taiati-i in ineluse. Curatati si spalati arpagicul. Curatati usturoiul si zdrobiti-l intr-un mojar. Puneti legumele indicate intr-o oala, varsati deasupra o cana de apa si 2 linguri de ulei. Puneti totul la fiert 10 minute, pe foc mic. Intre timp, spalati rosiile, scoateti-le capacul (codita) si taiati-le in sferturi. Puneti-le in oala, impreuna cu busuiocul, cimbrul, foaia de dafin, cubul de supa zdrobit si bucatica de zahar. Turnati deasupra o jumatate de litru de apa. Gustati de sare (concentratul de supa este deja sarat) si de piper. Lasati sa fiarba 10 minute. Scoateti din oala foaia de dafin si cimbrul. Treceti supa prin sita sau mixer. Puneti-o iarasi in oala si incalziti-o. Puneti restul de ulei si sucul de lamaie. Serviti supa fierbinte, insotita de crutoane si de cateva feliute de ardei iute .


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa de rosii si ardei.