7 / 11

Paste carbonara

Ingrediente necesare pentru paste carbonara:

  • 300g spaghete
  • 150g bacon
  • 2 oua
  • ulei de masline
  • parmezan
  • sare, piper

Mod de preparare paste carbonara:

Se pun la fiert spaghetele intr-o oala cu apa fierbinte si cu putina sare. Dupa ce sunt gata, se opreste un sfert de cana cu apa in care au fiert iar restul de apa se pastreaza in alt vas. Se scot spaghetele, se clatesc cu apa rece ca sa nu se lipeasca intre ele si se lasa la scurs.
Taiem baconul feliute subtiri si il prajim pe foc mediu in putin ulei de masline. Se adauga apa si se mai lasa 2-3 minute pe foc. Intre timp batem bine ouale intregi impreuna cu parmezanul si adaugam acest amestec peste paste. Amestecam repede pana toate spaghetele vor fi acoperite cu ou. Turnam si amestecul cu bacon si mai amestecam un pic. Daca devin lipicioase, turnam din apa in care au fiert pastele, amestecand continuu pana sosul devine cremos. Se serveste imediat cu parmezan deasupra.

Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul meosiris.blogspot.com

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri