Ingrediente necesare pentru paste cu ciuperci:
- 20 de ciuperci champignon mici
- 2 linguri cu ulei de floarea-soarelui
- 4 linguri cu suc de rosii facut in casa
- circa 400 de grame de paste (spaghete din faina de grau)
- sare dupa gust
- 4 catei de usturoi
Mod de preparare paste cu ciuperci:
Se spala ciupercile cu apa rece. Se inlatura piciorusele si se dau deoparte. Palariile ciupercilor se taie pe lung in felii foarte subtiri. Piciorusele se taie si ele in rondele mici.
Se pune apa la fiert, cu putina sare. Se adauga spaghetele si se lasa cateva minute sa fiarba. Ca sa va fie mai usor, adaugati spaghetele in mometul in care apa clocoteste, tineti apoi pastele pentru cateva minute 5-7 minute, le fierbeti astfel al dente, ramanand "crocante", daca va plac asa.
Cand s-au fiert pastele, se iau de pe foc si se scurg pe apa, se pun intr-un bol si se acopera ca sa stea calde. Se pune uleiul la incins, se adauga cateii de usturoi taiati marunt, dpa care se varsa si ciupercile. Se calesc cateva minute.
Daca ce s-au calit, se adauga 4 linguri cu suc de rosii si se mai lasa pe foc cateva minute. Se presara un varf de sare, apoi se iau de pe foc si se adauga sosul cu ciuperci peste paste.
Pofta buna!
Pe blogul ideidelicioase.blogspot.ro veti gasi si alte retete delicioase.