Trottole sunt niste paste frumusele, carliontate pe care le puteti prepara cu diferite sosuri ademenitoare. Azi am ales sa prepar aceste minunate trottole cu un sos gros de ton si parmezan.
Ingrediente necesare pentru trottole cu ton:
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 500 g paste trottole
- 3 cutii cu ton in suc propriu
- 1 ceapa mica
- 4 catei de usturoi(optional)
- 400 g rosii cuburi(o cutie)
- 200 g pasata de rosii
- 1/2 lingurita cu pasta de ardei iute
- parmezan
- ulei de masline
- sare, piper
- cimbru sau oregano
Mod de preparare trottole cu ton:
Fierbe pastele carliontate in apa clocotita cu sare si un strop de ulei, sa nu se lipeasca, pana devin al dente. Le scurgi si le treci rapid printr-un jet de apa rece.
Curata ceapa, tai-o marunt si caleste-o in putin ulei de masline. Stinge ceapa cu rosiile cuburi si pasata de rosii. Lasa 3-4 minute la fiert, dupa care pune si pasta de ardei iute, amestecand in continuu. Acum a venit vremea pentru a pune si usturoiul pisat, ca sa apuce si el sa fiarba putin.
Cand sosul mai scade,tinut la foc mic,adauga tonul,dupa ce l-ai scurs in prealabil de zeama.
Mai lasa pe foc inca 5 minute, dupa care pune un varf de cutit de piper, sarte si oregano.
Da sosul la o parte si serveste-l cu paste trottole si parmezan ras.
Sunt delicioase, normal!:)
Pofta buna!
Mai multe retete pe blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro